Injeksjoner

Rynkebehandling

Prisliste >
Rynkebehandling

Hva er medisinsk rynkebehandling og hvordan virker det?

Etterhvert som vi blir eldre, så får vi mer linjer og rynker i ansiktet.  Rynker og linjer kommer med tiden fordi musklene i ansiktet trekker seg sammen. Noen ønsker da å minimere/forebygge  disse ved å injisere små doser i  muskler i ansiktet som hemmer bruken av disse.  Hos oss på Nordstrandklinikken har våre sykepleiere høy faglig kompetanse, og vår ansvarlige lege er plastikkirurg Dr.Alexander Vigen. 

Toksin blokkerer nerveimpulser til små ansiktsmuskler og hindrer at disse trekker seg sammen. På denne måten blir den overliggende huden glatt og uten rynker. Toksin virker kun på de spesifikke musklene som behandles og ikke på de nærliggende muskelgruppene.  

Det rynkereduserende middelet som brukes inneholder Botulinum- toxin type A. Dette toxinet kommer fra clostridium botulinum bakterien. Behandlingen ble godkjent av FDA i 1989 og har også vært brukt som rynkebehandling i USA i ca. 15 år. Dette er en av de estetiske  behandlingene som det utføres mest av i USA og Norge. I svært små fortynnede doser kan toksinet sprøytes inn i utvalgte små ansiktsmuskler for å midlertidig redusere deres kraft og glatte ut rynker.

Behandlingsområder

 • Sinnarynke 
 • Kråketær
 • Linjer i pannen
 • Løfting av øyenbryn
 • Svettebehandling av armhuler, føtter og hender
 • Tanngnissing
 • Bunnylines
 • Gummysmile
 • overaktivitet av muskelen i haken 
 • Migrenebehandling

BESTILL TIME

Hva er fordelene med rynkebehandling?

Det finnes flere fordeler med dette. De vanligste fordelene er følelsen av et mer våkent blikk, at man ikke kjenner på spenninger i hodet etter å ha brukt mye pannemuskler. De vanligste områdene vi behandler er sinnarynken, linjer i panne og rundt øynene. I disse områdene bruker vi mye muskelkraft som over tid kan resultere i at linjene setter seg permanent i huden til tross for at du ikke bruker muskelen.  Rynkebehandling kan redusere overdreven svette i eksempelvis håndflater eller under armene.Botox kan kan også redusere migrene og tanngnissing. 

Hvordan utføres behandlingen?

Om man ønsker rynkebehandling kan man komme på en konsultasjon hos sykepleier eller booke direkte behandling. På timen vil du kunne snakke med sykepleier og få veiledning på hva slags resultat du ønsker. Før en botoxbehandling sørger vi for å tilpasse behandlingen, til ditt ansikt og dine behov. Toksinet injiseres med engangangssprøyte med en svært tynn spiss. Det er lite ubehag med behandlingen, da nålen er så tynn. Behandlingen tar fra 10-20 min avhengig av hvor mange områder man ønsker å behandle. Vi setter alltid av 30 minutter til selve behandlingen, slik at man har god tid til å snakke sammen, og svare på spørsmål du skulle ha. 

Hva skal jeg tenke på etter en rynkebehandling?

Man kan gjenoppta daglige gjøremål direkte etter behandlingen. De første 24 timene bør man ikke gni eller massere området som er behandlet. Man skal heller ikke trene på 24 timer etter behandlingen. Man bør unngå badstu og å bade i basseng første døgnet.

Er det noen bivirkninger? 

Uønskede bivirkninger ved bruk av denne behandlingen er imidlertid svært sjeldne. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten blodutredelse på innstikksstedet. I sjeldne tilfeller kan botox gi en svekkelse av nærliggende muskler. Fordi effekten av toksin er forbigående er også bivirkningene forbigående. Det er frem til i dag ikke rapportert om varige men etter behandling med botox.

Hvor lenge varer effekten av behandlingen?

Etter injeksjonen tar det 2-3 dager før det begynner å virke og inntil 14 dager før man får full effekt. Effekten varer fra 3-5 måneder etter første behandling. For å vedlikeholde optimal effekt bør man beregne å gjenta injeksjonene 2-3 ganger pr år.

Når effekten avtar vil musklene sakte komme tilbake til utgangspunktet du hadde før toksin behandlingene. 

Forholdsregler ved rynkebehandling?

Vår aldersgrense er 18 år. Vi behandler heller ikke gravide eller ammende.

Kombinasjonsbehandlinger

Rynkebehandling kan kombineres med andre kosmetiske behandlinger for å få best mulig resultat, f.eks:

 • Laser,
 • Restylane
 • Hudprogram

Rynkebehandling kan også være et verdifullt supplement til små plastikk kirurgiske inngrep som øyelokksoperasjoner.

Behandling av svette

Overdreven svette, som kalles hyperhidrose, er en ganske alminnelig tilstand. Det gir ofte sjenerende problematikk som svettelukt og flekker på klærne. Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering, men hos noen fungerer ikke denne reguleringen som den skal- og man svetter mye mer enn normalt.  Det virker på kun injeksjonsområdet og ikke andre steder på kroppen.

Hvordan utføres rynkebehandling for overdreven svette? 

Midlet injiseres via en sprøyte i armhulen. Man må regne med flere stikk, men man kan dra tilbake på jobb etter behandling.

Hvor lenge varer effekten for overdreven svette?

Effekten varer i  3-6 måneder. Etter dette så vil svettekjertlene begynne å gjenvinne funksjon. Derfor er dette en behandling som må gjentas.

Er det noen komplikasjoner ved botoxbehandling for overdreven svette?

Det er minimalt med bivirkninger etter botoxbehandling. Man kan oppleve seg litt øm på injeksjonsstedet, og det kan svi noe med påføring av såpe og deodorant, men det er ikke farlig.

Behandling av tanngnissing

Tanngnissing, også kalt Bruxisme, er noe som rammer mange - og kan gi skader på tenner, hodepine og smerter i nakken. Dette innebærer at man biter sammen tennene, eller gnisser tenner enten om natten eller i våken tilstand. Ved mye tanngnissing vil også kjeven få en mer maskulin og bred form, med sterk tyggemuskel. Botox er en nervegift som benyttes som medisin. Virkningen av medisinen er at den hemmer nervesignalene som forsyner muskulaturen i området hvor den injiseres. Botox i masseter muskelen kan også brukes hvis man ønsker en mer oval og feminin look. Når man injiserer botox i masseter muskelen reduserer man aktiviteten og muskelen vil bli mindre. 

Hvordan utføres behandlingen?

Selve behandlingen med botox tar vanligvis bare noen få minutter. Det injiseres botox med en tynn nål i området som skal behandles. 

Hvor lenge varer behandlingen?

Det varierer noe hvor lenge effekten av botoxbehandlingen varer, men i gjennomsnitt varer den ca 3-6 måneder ved første behandling. Du vil kunne spise som normalt, men muskelen mister noe av sin styrke. Dersom du ønsker vedvarende effekt må du derfor gjenta behandlingen med visse mellomrom. Dersom du gjentar behandlingen er det vanlig at effekten varer noe lengre mellom hver behandling.

Er det noen komplikasjoner med botoxbehandling mot tanngnissing og spent muskulatur ? 

Botox anses som en trygg behandling med lav risiko for alvorlige komplikasjoner. Under prosedyren vil  det injiseres botox mot tyggemuskulaturen (masseter muskulaturen) slik at denne svekkes noe. Man kan gå tilbake på jobb rett etter behandling, men bør avstå fra fysisk trening samme dag.

Bestill time

Populære behandlinger

Her har du andre populære kosmetiske behandlinger

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!