Bryst

Brystløft kombinert med silikon

Prisliste >
Brystløft kombinert med silikon

Hvordan utføres brystløft kombinert med protese?

Det anbefales å også lese informasjon om brystløft, og informasjon om brystforstørrelse.

Dersom formen på brystet er hengende og man ønsker et brystløft kan man velge om man ønsker brystløft kombinert med protese eller uten protese. Ved et vanlig brystløft vil brystet ha mye fylde i øvre pol til å begynne med for deretter å flate ut og bli mer dråpeformet og naturlig over tid.

Litt avhengig av hvilket resultat man ønsker så kan man legge inn en liten protese (som gir mer fylde i øvre del av brystet og i utringningen) som vil gi et rundere bryst over tid. Dette er å anbefale der hvor det er lite kjertelvolum og mer hud, eller der man ønsker et mer fyldig bryst slik man hadde tidligere.

Bryststørrelsen

Ved brystløft kombinert med protese er det noen muligheter og begrensinger, disse vurderingene gjøres ved konsultasjon.

Bryststørrelsen og kvinnens ønskemål er viktige faktorer for å avgjøre om brystløft med protese er aktuelt.

Vi har mulighet for 3D visualisering på konsultasjon, men dersom man er i tvil om man trenger protese eller ikke, anbefales først et brystløft, og deretter eventuelt senere innleggelse av protese. Det vil være noe mer kostbart, se prisliste, men vil gi et stabilt resultat da brystet først får mulighet til å formes og gro og arrene blir penere før man tar stilling til om man ønsker et brystimplantat.

Ved et brystløft med protese legger man inn protesen og former kjertelvevet og hud over. Man løfter på brystvorten og former kjertel vevet og fjerner eventuell overflødig hud. Arrene går rundt brystvorten eller rundt brystvorten og ned. Dersom du ønsker å lese mer om ulike type brystoperasjoner, da dette kan bidra til å forstå forskjellene bedre kan du se nærmere på disse lenkene:

For å få kvalifisert informasjon og svar på dine spørsmål, anbefaler vi alltid å ta kontakt med oss for og avtale tid for en uforpliktende konsultasjon.

Før operasjon

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre.

Blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende medikamenter og salisylsyrepreparater må ikke brukes 7 dager før operasjon.

Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom.

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta og hvilke foreberedelser man skal gjøre hjemme.

Hva skjer operasjonsdagen?

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller, snuser eller røyker.  Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes.

Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt imot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene.

Operasjonen tar ca 1 time.

Avslutningsvis settes smerteblokkade slik at man skal ha mindre vondt etter operasjonen. Man får resept i forkant og smertestillende med seg hjem etter operasjonen.

På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov.

Hvordan er restitusjonstiden etter brystløft med proteser?

Siden man avslutningsvis under operasjonen setter smerteblokkade på alle pasienter, har de fleste lite smerter etter inngrepet. Denne bedøvelsen varer endel timer og man kan få noe mer smerter på kvelden. Man har smerter et par dager før de begynner å gi seg, man får derfor resepter på smertestillende som man henter ut i forkant av operasjonen – og kan i tillegg få med seg noen sterkere smertestillende hjem etter operasjonen.

Etter operasjonen får man spise mat og drikke på klinikken og komme seg, før man får reise hjem ca. 1-2 timer etter operasjonen. Man får være så lenge man ønsker den dagen, men de fleste føler seg i fin form til å reise hjem etter å ha vært observert en times tid etter operasjonen..

Hva må jeg ta hensyn til etter en brystløft med proteser?

Brystene vil føles ganske “sprengte” de første dagene som vil avta første uken. De første ukene bør du ligge på ryggen etter en brystforstørrelse. Du må også være forsiktig med å bruke armene eller få støt mot brystene. Hold overarmene inntil kroppen når du bruker armene. Har du små barn bør du få hjelp hjemme 1-2 uker etter operasjonen. Du skal også være forsiktig  med tunge løft den første tiden etter operasjon.

Du må gå med helst en god kompresjons BH som vi selger på klinikken i 6 uker, 3 uker dag og natt og deretter 3 uker på dagtid. Vi anbefaler ikke sports BH da den må trekkes over hodet og man anbefaler å ikke ta armene over hodet den første tiden. For submuskulære proteser anbefaler vi et brystbånd eller såkalt nedpressbånd de første 2-3 ukene.

Du kan dusje etter 4 dager. Tapen som sitter på såret kan da tørkes med hårføner. Denne tapen kan skiftes første gang etter ca 10-12 dager. Og byttes ukentlig i 3-4 måneder frem slik at arret blir penest mulig.

Etter en brystforstørrelse med silikonproteser kan du ikke kjøre bil selv, og må bli kjørt hjem.Du vil fortsette restitueringen i egne omgivelser.

Pasienter som har lettere fysisk arbeid, for eksempel kontorarbeid, er som regel på arbeid etter få dager. Har man tyngre fysisk arbeid bør man regne med 2 uker før man kan være i tilnærmet ”normal drift”. Du kan trene etter 4-6 uker.

Mye av hevelsen vil gå ned etter 4 uker. Men endelig resultat vil man se 3-6 månder etter operasjon. Brystførstørrelse gir ikke grunnlag for sykemelding.

Kan man amme etter brystløft med proteser?

Vi bruker en teknikk hvor kjertelvevet bak brystvorten beholdes og man ikke skjærer direkte bak brystvorten. Man skal således kunne amme etter et brystløft med proteser. Det finnes brystløft teknikker hvor brystvorten er sirkulert av kun en liten stilk og man kan da ikke amme, men vi benytter ikke de metodene hos oss i fertil alder og sjelden hos eldre uten å snakke om det. Man kan allikevel ikke med helt sikkerhet si at man kan amme, og man vet at om man ser alle metoder under ett vil kunne redusere evnen til å amme, og derfor anbefaler vi at de som kan (som har mindre fysiske plager), venter med en brystløft med proteser til etter at de har fått barn.

Kan man ta mammografi etter brystløft med proteser?

Man kan også utføre en mammografi med brystproteser, men gjerne oppi denne informasjonen til de som skal utføre undersøkelsen. Dette fordi da vil undersøkelsen utføres mer varsomt med mindre trykk når man tar bilder og at det må utføres flere bilder. I noen tilfeller vil man også få tilbud på å undersøke brystene bedre med ultralyd eller MR.

Bestill time

Hvilke leverandører av brystproteser benytter vi?

Vi bruker proteser fra Polytech, Motiva, Sebbin og Mentor som er verdens største proteseleverandører. De fleste klinikker har valgt ut ett merke som gjør det lettere logistikkmessig, men vi mener at man skal kunne ta stilling til å velge det implantat man ønsker ut fra anatomi, skreddersydde mål uavhengig av merke. De har litt ulike projeksjoner (ulike høyder utifra viss bredde). Vi kan ved konsultasjon vise forskjellen på de og se på hvilken vi mener er best egnet for deg.

Mentor og Polytech og Sebbin har protese garanti, alle protesene vi bruker er av den høyeste standard i verden. Mentor og Polytech har mikroteksturerte anerkjente implantater med god protesegaranti. Disse har også et mye større utvalg av ulike implantater for ulike situasjoner. Sebbin har noe som heter semi-smooth og Motiva har såkalt nano teksturering som begge er ganske like og som er glattere overflate, i tillegg til at gelen er noe mykere og oppfører seg mer som et bryst og har mykere og mer bevegelige egenskaper.

For deg som trener mye

Vi har mange pasienter som trener mye og det vil da være en del hensyn å ta både i forhold til plassering av implantat som beskrevet over, men også i forhold til valg av implantat. Polytech B-lite serien er et lettvektsimplantat som er meget bra for de som løper mye eller av andre grunner ønsker så lette proteser som mulig.

Hvilke typer implantater finnes?

  • Silikonimplantater
  • Runde implantater
  • Formstabile (anatomiske /dråpeformede) silikonimplantater
  • B-lite implantater (fra Polytech)
  • Teksturerte brystimplantater
  • Polyuretan implantater
  • Glatte brystimplantater

I dag er det mange metoder og implantater som benyttes i forbindelse med brystforstørrelse med silikonproteser.

Silikonimplantater

Silikonimplantater har blitt brukt i flere tiår og ble først utviklet på 1960-tallet. På 1990-tallet ble silikon godkjent av FDA og har vist seg å være trygt for brystforstørrelse og rekonstruksjon. Med årene har teknologien utviklet seg betraktelig hvor geleen har blitt myk og oppleves som et bryst. De ti siste årene har silikonimplantat tatt et kvantesprang og gir i dag et resultat som både føles, opptrer og ser naturlig ut. I tillegg til at det kjennes naturlig ut kan man kjøre lastebil over et implantat uten at det sprekker og man kan kutte implantat i to uten at geleen renner ut.

Silikon er lett og har har en følelse og et utseende tilnærmet menneskelig brystvev. Den er hypoallergen og opprettholder form og konsistens over tid, og silikonimplantater er «gullstandarden» for brystforstørrelse. De kommer i rund eller anatomisk/dråpeform, og det er fordeler og ulemper mellom disse som beskrevet under.

Runde implantater

På Nordstrandklinikken benytter vi ca. 70-80% runde implantater og 20-30% anatomiske implantater. I mange tilfeller har man såpass mye brystkjertelvev eller dekning over protesen at man ikke ser stor forskjell på runde eller anatomiske implantater. Det er gjort studier hvor plastikkirurger skal forsøke å se om det er anatomiske eller runde implantater og det viser seg at i mange tilfeller, særlig under muskelen vil man over tid se liten forskjell på de to. Runde implantater gir noe mer fylde og projeksjon oppe – noe mange ønsker når de skal gjøre en brystforstørrelse. De er også noe rimeligere enn anatomiske.

Protesene kommer i ulike projeksjoner eller profiler som varierer noe mellom ulike produsenter (medium/mini, medium plus/demi, høy/full, ultra høy/corse) samt ulike hardhetsgrader – derfor bør man bruke god tid på konsultasjon slik at man kan vurdere hvilken form og hvilket volum man ønsker. Om man ønsker mest mulig projeksjon og har endel mykt brystkjertelvev utenfor, kan man velge et hardere implantat for å gi projeksjon. Har man mindre kjertelvev og ønsker mest mulig mykt bryst bør man velge et mykere implantat.

Formstabile (anatomiske /dråpeformede) silikonimplantater

I vår praksis benytter vi ca. 20-30% anatomiske implantater. I noen tilfeller er disse mest gunstige, særlig der man ønsker et mest mulig naturlig resultat og hvor det er veldig lite kjertelvev, eller hvor man f.eks. etter amming av barn trenger å løfte nedre del av brystet. Man kan oppnå et lite brystløft med anatomiske implantater ved at nedre pol av brystet roteres opp og frem. Noen har også fremtredende ribben over brystvorten som gjør at runde implantater gir uforholdsmessig mye fylde oppe i forhold til nede. Det er gjort studier, blant annet av Malucci i England, som viser at 55% av brystvolumet bør være nedenfor brystvorten for å få et estetisk pent bryst (45/55 principle). For å oppnå en god form bør man derfor i endel tilfeller velge anatomiske implantater.

Formede eller formstabile silikonbrystimplantater, noen ganger referert til som gummy bear, dråpeformede, eller anatomiske implantater, er FDA-godkjent for bruk hos pasienter for både kosmetisk og rekonstruktiv kirurgi. De har vært tilgjengelige i store deler av verden i over 25 år. På rekonstruksjoner på sykehuset har vi stort sett brukt disse implantatene de senere år med svært gode erfaringer. Mesteparten av vår erfaring med disse implantatene har vært med teksturert formede implantater, og finnes ikke som glatte for å hindre rotasjon, men finnes også i polyuretan som sitter mer fast, ikke roterer og ikke skal kunne gi kapseldannelse. De har vist seg å være fordelaktige når det gjelder å kontrollere plasseringen av implantatet, og har lite til ingen rippling hos slanke pasienter.

Formstabile implantater har vist seg å være til stor nytte for brystrekonstrusjonspasienter, og gir en bedre og lengre varig form over tid, mindre rippling og mer naturlig utseende hos de som har lite eller ingen kjertelvev.

En ulempe med dråpeformede mikroteksturerte implantater er at de en sjelden gang kan rotere. Det oppstår kanskje mellom 1-3% av pasientene over en tiårs periode. Det er derfor viktig med veldig presis kirurgi og korrekt størrelse på lommen, men kan hos f.eks. idrettsutøvere eller ved sekundær kirurgi være mindre gunstige da det er lettere for at protesen roterer.

Det er de senere år kommet runde implantater som oppfører seg mer som et anatomisk implantat i det geleen flytter seg mer som et bryst. Motiva ergonomix er et implantat som er populært for dette og er veldig mykt og naturlig.

B-lite implantater (fra Polytech)

Det er de siste årene utviklet proteser fra Polytech som heter B-lite som har svært lav vekt. For idrettsutøvere og de som liker å løpe og trene vil dette være en stor fordel. Vi får stadig rapporter fra aerobic, fitness og andre som liker intensiv trening at de synes disse er lettere og bedre enn tradisjonelle implantater.

Dette gjelder også for de som ønsker store implantater. For mindre implantater vil ikke vektforskjellen være av betydning men for større implantater særlig over 350 cc kjenner man stor forskjell på dette. Over tid vil tunge implantater være ugunstig for nakke og ryggplager og man anbefaler derfor disse implantatene der hvor man ønsker større volum og lav vekt.

Kapselgaranti

Klinikken har kapsel garanti som følger protese produsenten de første 5 år etter operasjon, dvs. at man får dekket gratis reoperasjon av klinikken og protese fra leverandøren om man får kapsel, da dette er særdeles sjeldent.

Opplev resultatene med Arbrea Lindapp – 3D simulering i sanntid

På Nordstrandklinikken tilbyr vi nå Arbrea Lindapp, en avansert teknologi som gir deg muligheten til å simulere resultatene av en brystforstørrelse før operasjonen. 

Med 3D-simulering i sanntid kan du se hvordan ulike implantater vil se ut på kroppen, slik at du kan føle deg trygg og sikker på ditt valg. Bestill en konsultasjon for å prøve Arbrea Lindapp og ta det første steget mot ditt ønskede resultat.

Bestill konsultasjon – vi hjelper deg

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en uforpliktet konsultasjon først. Vi vil gi deg kvalifisert informasjon om alle de ulike implantatene, og i samråd med deg finne ut hva som passer best til deg og din forventninger.

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Hva sier våre pasienter og kunder?

Google starGoogle starGoogle star Google star Google star
Mathilda

Tok BBL med VASER-lipo på denne klinikken i forrige uke, og er allerede ekstremt fornøyd med resultatet! Fettsugingen var veldig bra utført, og har fått en veldig fin kontur og kroppsfasong! Har tidligere hatt ganske store "hip dips" som lenge har vært en usikkerhet for meg, men disse er faktisk helt borte! Elsker virkelig kroppen min nå! Les mer...

Miriam
Google star Google star Google starGoogle starGoogle star
Tone

Måten du blir tatt i mot på, tryggheten og varmen du møter er helt fantastisk! og resultatene han får til🤩 🤩🤩Mine beste anbefalinger av Lege Alexander og hans team🙏🥰
Les mer...

Linn Celine Solheim
Google star 2Google star Google starGoogle starGoogle star
Georg

Jeg jobber selv som overlege i gastrokirurgi . Jeg ble anbefalt plastikk kirurg Alexander Vigen av en annen kirurgkollega som også var svært fornøyd  med behandlingen han fikk. Jeg kjente ikke Dr Vigen på forhånd.Jeg fikk operert øyelokkene og hake /hals og resultatet er slik jeg ser det perfekt etter faktisk bare 1 uke. Dette var over all forventning.
Les mer...

Georg Krohn-Hansen
Google starGoogle starGoogle starGoogle starGoogle star
Mi

Jeg kan ikke få rost Alexander og resten av teamet på Nordstrandsklinikken nok. Opplevelsen var enestående fra første stund. Etter flere konsultasjoner med andre kirurger, ble det klart at valget skulle falle på Alexander og co.
Les mer...

Gudrun Vimme
Google starGoogle starGoogle starGoogle starGoogle star
Linn Celine

Atmosfæren du får når du går inn på Nordstrandklinikker er helt magisk, det første du møter når du kommer inn i klinikken er noen fantastiske damer, som kunne jobben sin, ble godt tatt vare på fra jeg kom og til jeg reiste hjem.
Les mer...

Cathrin Sagen
Google starGoogle starGoogle starGoogle starGoogle star
H.D

Anbefaler Alexander og hans fantastisk dyktige, profesjonelle team på Nordstrandklinikken på det sterkeste! Med en gang du kommer inn døren så merker du at de virkelig bryr seg om deg, og de gjør absolutt alt de kan for at du skal få akkurat det resultatet du ønsker. Kan ikke roses nok!
Les mer...

Ingrid Gaastjønn

Bestill konsultasjon eller ta kontakt med oss

Konsultasjon kirurgi

For å avtale en konsultasjon for kirurgi, vennligst ring oss direkte på 400 200 60, send en e-post til post@nordstrandklinikken.no.

Bestill time laser- og kosmetiske behanldinger

For å bestille time til kosmetiske behandlinger, laserbehandlinger, eller en konsultasjon, kan du enkelt gjøre dette via vår online booking.
Bestill time

Adresse

Kongsveien 91 (Holtet)
1177 OSLO

Åpningtider

Man - Fre 10:00 - 18:00
Kvelder/helger etter avtale

For din sikkerhet ber vi deg om å ikke dele sensitiv informasjon via e-post.
bestill time