Sprengte blodkar

Hvordan fjerner man sprengte blodkar?

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er laserbehandling. Laserlysets energi vil tas opp av de røde blodcellene som fører til en varmeutvikling som fjerner sjenerende blodkar. Det fjerner de sprengte blodkarene permanent, og behandlingen er rask og skånsom. Vi fjerner sikkert og effektivt behandle alle typer kar – alt fra større sprengte blodkar på bein til mer overfladiske og små årer i kinn.

Sprengte blodkar er veldig vanlig, spesielt på områder i ansiktet som kinn og nese, samt på ben og armer. Men det kan enkelt behandles. Når man fjerner sprengte blodkar med laserbehandling vil laserstrålen varmer opp hemoglobinet i blodet og ødelegge proteinet som sitter i veggene i blodkaret. Åren klapper sammen og vil gradvis skilles ut av kroppen.

Hvor mange behandlinger man trenger avhenger av mengden sprengte blodkar man har. Vanligvis holder det med 1–2 behandlinger, men noen tilstander kan kreve 3–4 behandlinger. Informasjon om hvor mange laserbehandlinger man få under konsultasjon i klinikken.

Med vår laser kan vi sikkert og effektivt behandle alle typer kar; det kan være alt fra større sprengte blodkar på bein til mer overflatiske og små årer i kinn. Bivirkninger er veldig sjeldne.

Før og etter laserbehandling

Både før og etter behandling bør man unngå sterk sol og solarium på området i minst tre uker. Vi anbefaler at du daglig bruker høy solfaktor på huden, minimum solfaktor 30 for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. I tillegg bør du unngå kremer og peelinger som kan irritere huden den siste uken før du skal fjerne sprengte blodkar.

Rødhet og hevelse i behandlingsområdet er vanlig og vil gå over i løpet av få dager. I noen tilfeller kan blodkarene bli noen ganger mørkere i farge før de forsvinner. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell for hver pasient, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Bivirkninger er veldig sjeldne.

Rull til toppen