Lårplastikk - Nordstrandklinikken

Endel har plager med hud mellom lårene som gnisser eller gir ubehag. Ved en lårplastikk fjerner man huden fra lysken og ned til kneet med et arr som kommer på innsiden av låret. Oftest kombineres inngrepet med fettsuging av innside lår. Noen mennesker behøver å fjerne huden på innside av lår kirurgisk da hudoverskudd etter enten vekttap eller fettsuging ikke alltid vil trekke seg tilbake. Oftest er det en kombinasjon av overskudd av hud og fett.

Forskjellige metoder

Det finnes flere metoder for dette og hva som er best i ethvert tilfelle bør avklares med kirurgen på konsultasjon.

Fettsuging

Ved mindre tilfeller av hudoverskudd kan det være nok å fettsuge innside lår og huden vil trekke seg noe tilbake. Fett overskudd kan fjernes med vektnedgang og trening, eller fettsuging for de områdene som er resistente mot dette. Dersom det er mer hudoverskudd så vil ikke dette la seg ikke trene bort.

Å fjerne kirurgisk

Etter større vekttap eller større fettsuginger vil hudoverskuddet være best å fjerne kirurgisk.  

Om operasjonen

En lårplastikk etterlater et arr på innsiden av lårene og i lysken som varierer i lengden avhengig av graden av hudoverskudd.

Selve fettsugingen foretas gjennom små innstikningssteder som plasseres slik at de etterlater ubetydelige arr. Man syr med sting i flere lag som løser seg opp selv og etterlater en tynn stripe av et arr.

Etter operasjonen

Man skal bruke kompresjonstøy etterpå, døgnet rundt i 3 uker og 3 uker på dagtid. For å få et optimalt resultat, og for å unngå komplikasjoner, anbefales at du er så normalvektig som mulig. 

Uforpliktet konsultasjon 

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Vi vil kunne gi deg kvalifiert informasjon om alle de ulike behandlingene, og i samråd med deg finne ut hvilken behandling som passer best til deg og din forventninger.

Rull til toppen