Øyelokkplastikk

Har du hudoverskudd og poser rundt øynene? Dette er ikke uvanlig. Faktisk er det ofte arvelig! Dersom du er plaget av dette, kan du komme til oss for behandling.

På Nordstrandklinikken er øyelokksoperasjon et av de mest populære inngrepene! Ved øyelokkplastikk fjerner vi hudoverskudd på øyelokkene og uønskede fettposer. 

Målet med en slik operasjon er at du skal se friskere og mer opplagt ut, i tillegg til at synsfeltutfall hindres. Mange som har tunge øyelokk opplever utfordringer når de for eksempel skal applikere øyenskygge. Etter en øyelokksoperasjon vil ikke dette være noe problem!

Er øyelokkplastikk riktig for meg?

Dersom du opplever å ha hengende øyelokk, kan dette skyldes ulike faktorer. Det er dermed ikke sikkert øyelokkplastikk er nødvendig i ditt tilfelle.

Før en eventuell operasjon vil vi gjøre en vurdering av hvordan øyenbrynene dine er plassert. I enkelte tilfeller vil et øyenbrynsløft eller panneløft være en god løsning.

Du kan lese mer om øyenbrynsløft her.

Les også mer om panneløft.

Noen ganger er problemet at selve øyelokket henger, og i tilfeller med hule øyne kan det være behov for fettransplantasjon.

Her kan du lese mer om fettransplantasjon.

Det vanligste er at de som kommer til oss har hudoverskudd på øvre øyelokk, og ofte fettposer inn mot nesen. Dersom man kun skal fjerne poser eller hudoverskudd av mindre karakter, kan dette gjøres med laserbehandling. Er problemet større, kan det korrigeres med en øyelokksoperasjon som gjøres under lokalbedøvelse, eller med sedasjon i tillegg. 

På konsultasjon hos plastikkirurg på Nordstrandklinikken vil du få en grundig vurdering av din situasjon, og veiledning i valg av behandling!

Hva skjer etter en øyelokksoperasjon?

Etter operasjonen må du komme tilbake til oss etter seks dager, slik at vi kan fjerne sting og teip. Dette kan også gjøres på et legekontor dersom du bor langt unna. 

De fleste opplever lite hevelse og få blåmerker etter øyelokkplastikk, men dette varierer fra person til person. Som regel ser man presentabel ut cirka en-to uker etter stingene er fjernet, men det tar to-tre måneder før man ser endelig resultat.

Vil jeg få arr etter en øyelokksoperasjon?

Etter øyelokkplastikk vil du få du et lite arr plassert i globallinjen din. I prinsipp har dette arret samme lengde som øyelokket ditt. Arret er riktignok lite synlig! I nedre øyelokk går arret rett inn i øyelokkskanten, mot hårkanten. 

Kom til oss for en uforpliktende konsultasjon

For at vi skal hjelpe deg med å avgjøre hvilken behandling du skal ha, er det viktig at du kommer til oss for en konsultasjon.

På Nordstrandklinikken vektlegger vi grundig kartlegging av din tilstand og motivasjon for behandlingen. Ved konsultasjon setter vi av god tid til å lytte til deg, slik at vi kan forstå dine ønsker og behov best mulig. Slik kan du være trygg på at du alltid vil få riktig og effektiv veiledning hos Nordstrandklinikken.

Her kan du bestille konsultasjon hos oss.

Se prisliste for plastikkirurgi her.

Velkommen til Nordstrandklinikken!

Rull til toppen