Hva kan behandles med fettransplantasjon?

Noen har ujevnheter og/eller assymetri grunnet skade eller andre grunner som kan behandles med fettinjeksjon.

Rynker, dype furer, for tynne lepper, ujevnheter eller søkk i ansikt og halsområdet, bryst eller andre deler av kroppen kan være sjenerende.

Kunstige framstilte preparater blir rapportert brukt med begrenset og kortvarig resultat.

Når anbefales fettransplantasjon?

Fettinjeksjon/fettransplantasjon anbefales hvis man ønsker et mer varig resultat.

Noe av det som kan behandles er:

  • forstørre små lepper
  • fylle rynker, søkk og furer i ansikt og hals
  • korrigere asymmetri i bryst, mage, rumpe, lår eller annet område.
  • Det kan også brukes som tilleggsprosedyre ved for eksempel ansiktsløft.

Hvordan utføres fettransplantasjon?

Fettet tas fra egen kropp gjennom spesielle kanyler. Dette skjer under lokal bedøvelse og beroligende medisiner (sedasjon), og behandles på en spesiell måte før det injiseres med en spesiell sprøyte (såkalt Colemans teknikk) i det ønskede område.

Hvem kan gjøre fettransplantasjon?

Det forutsettes at man har områder der man kan hente fett for å flytte det til ønsket område. Mengde av fett er avhengig av volumet i det område man ønsker å korrigere.

Stort sett handler det om relativt små mengder fett. Det er en fordel at man tar fett fra et område som trenger korrigering ved samme seanse, for eksempel å kombinere fettsuging av mage eller lår med korrigering av ansikt og lepper.

Hvor mye behøver man?

Vanligvis integreres (gror) fettet godt i det mottakende området, men man må regne med at kroppen absorberer ( suger ) ca. 30 % av fettmengden de første månedene (noe mindre i ansiktet), derfor fyller man litt mer enn det man trenger ( overkorrigerer ) for å kompensere dette ( ikke i øye region ).

Mindre ujevnheter kan derfor oppstå etter operasjon som kan korrigeres innen garanti tiden.

Din livsstil er viktig

Man må huske at røyking, stress, å utsette seg for sollys, moderat til kraftig overvekt, alkoholoverforbruk og dårlig kosthold, er noen av faktorene som ikke bare akselererer aldringen og øker komplikasjonsrisikoen, men minsker dermed også muligheten for å få et kosmetisk vellykket resultat.

Vi hjelper deg

Ved konsultasjonen vurderes dine ønsker og behov grundig med hensyn til helheten og område der man skal ta fettet. Dersom det er en indikasjon til andre inngrep, vurderes dette om det skal gjøres samtidig eller ved en separat operasjon.

Øvrig informasjon

I en standard fettinjeksjon får man små arr av ca 1-2 mm, der kanylene må inn for å injisere fettet.

For å få et optimalt resultat og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor så langt det lar seg gjøre.

Røyker du, må du slutte minst 1 uke før operasjon og være røykfri i 2 uker etter operasjonen.

Vi lukker såret med sting som løser seg opp av seg selv. Operasjonen gir i prinsippet ikke grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør vente ca 4 uker. Vi anbefaler at du teiper arrene i et par måneder etter operasjonen.

Før operasjonen

Du må være frisk operasjonsdagen. Er du i tvil om du skulle være forkjølet eller lignende, må du ta kontakt med oss.

Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller annen infeksjon.

  • Før operasjonen får du resept på antibiotika, evt. smertestillende og rens oppløsning 40 mg/ml som du får kjøpt på apoteket.
  • Dagen før operasjon og operasjonsdagen skal du dusje hjemme med rens oppløsning.Dette er en desinfiserende såpe som skal skylles av med vann, og huden tørkes med et rent håndkle.
  • Ta på deg rene klær når du reiser hjemmefra.
  • Alt av smykker, piercing og neglelakk må være fjernet senest dagen før operasjonen og settes tilbake 7 til 10 dager etter operasjonen.
  • Du må møte fastende til operasjonen. Det vil si at du ikke skal spise mat 6 timer før operasjonen, men du kan drikke vann og saft (ikke melk eller juice), tygge tyggegummi/halspastill inntil 4 timer før operasjonen.
  • Du må på forhånd avtale med en person om å hente deg på klinikken ca 1 time etter operasjonen, ettersom du da selv ikke kan kjøre bil eller ta taxi alene.

Til deg som går på annen medisin

Det er viktig at du slutter ca 14 dager før operasjonen med medisiner som virker blodfortynnende.

For andre medisiner konferer med klinikken før operasjonen. Mye hvitløk og helsekostpreparater må heller ikke inntas.

Overnatting

Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i, eller i nærheten av Oslo.

Etter operasjonen

Vi anbefaler deg og ikke reise med fly de første 48 timene etter operasjonen, under denne tiden skal en kontrolltime anordnes i klinikken. De første timene etter operasjonen kan du føle deg litt trett, av og til noe kvalm.

Det er viktig at du tar smertestillende medisiner etter avtale, og passer på å drikke rikelig det første døgnet. Noen kan bli litt svimle, og det er derfor lurt å bruke noen minutter når du skal reise deg/stå opp.

De første to døgnene skal du ha ro. Overfladiske bandasjen fjernes 3 dager etter operasjonen. Teipen beholdes inntil en uke da kan du dusje, sette på ny teip og bruke pannebandasjen igjen.

Blødning og infeksjon er uvanlig og krever i svært få tilfeller reoperasjon og/eller antibiotika behandling.

Bedøvelseskomplikasjoner, som for eksempel allergisk reaksjon på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne. Kontroll avtales med klinikken dagen etter, etter 1-2 uker, 3-6 mnd., samt sluttkontroll etter ett år. Du må selv ringe for å avtale kontrollene, alternativt avtale med Oslo plastikkirurgi på operasjonsdagen for panneløft.

Hvis korreksjon er nødvendig pga komplikasjoner eller ikke tilfredsstillende resultat gjøres dette kostnadsfritt innen et års garanti-periode, forutsatt at det foreligger medisinsk indikasjon og en klar forbedrings potensiale.

Uforpliktet konsultasjon 

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Vi vil kunne gi deg kvalifiert informasjon om alle de ulike behandlingene, og i samråd med deg finne ut hvilken behandling som passer best til deg og din forventninger. 

Du kan bestille en uforpliktet konsultasjon her.

Rull til toppen