Er det for sent?

Når man har passert 50 år er det mange av oss som legger merke til aldringstegn som fine linjer og rynker. Noen får det mange kaller en “sinnarynke”,  som er  linjer mellom øyenbrynene. Linjer og rynker kommer med alderen og huden aldres, akkurat som vi gjør. 

Er det for sent å begynne å ta vare på huden når man har passert 50 år? Svaret er: Nei, det er det ikke. Det er flere behandlinger som passer godt for denne huden, dette avhenger av utgangspunkt og hva du ønsker å jobbe med.

Når man kommer i overgangsalderen så er det ulike prosesser i huden som både øker og reduseres. En av disse prosessene er produksjonen av kollagen og elastin.

Her er noe av det som skjer med huden

  • Det produseres mindre og dårligere kollagen og elastin i tillegg til at det brytes raskere ned. Dette kan resultere i tapt volum og en tynnere og skjørere hud.
  • Pigmentforandringer og blodårer kan også bli mer fremtredende, i tillegg til rynker og linjer. Hudfornyelsen reduseres, og nydannelse og avflassing av hudceller går tregere enn tidligere, dette kjennetegnes ofte med at huden eksempelvis bevarer brunfargen etter soleksponering lenger.
  • Vanntapet fra huden øker også, noe som bidrar til en tørrere hud og mer sensitiv hud.
anti age 50 år gammel er det for sent

Behandle huden

Gode behandlinger for å vedlikeholde det kollagenet og elastinet du har er microneedling med Dermapen, i tillegg til en kjemisk peel som stimulerer til nydannelsen av friske hudceller og at disse kommer raskere frem til hudoverflaten. Fotona 5 D er en laserbehandling som også bidrar til økt kollagendannelse, oppstramming av vevet og reduksjon av linjer og rynker. 

Linjer og rynker kan også effektivt reduseres med filler fra Restylane eller anti-rynke injeksjoner. En klassisk Restylane filler kan gjenopprette fylde man tidligere hadde eller har ønsket seg, mens en Restylane Skinbooster behandling gir huden hydrering innenfra og naturlig plump over tid. Pigmentbehandling kan bestå av eksempelvis laserbehandling eller kjemiske peel. Man kan også jobbe med hudstruktur, pigmenteringer og linjer over tid med tilpassede produkter i et hjemmeprogram.   

Uavhengig av hva man velger å gjøre i klinikk så er det tre produkter du bør ha hjemme på baderomshyllen.  Det er en krem som inneholder A-vitamin (eksempelvis retinol, retinal, retinyl palmitate), et serum som inneholder antioksidanter og en UV-faktor

Overgangsalderen

Etter overgangsalderen blir de mannlige kjønnshormonene mer dominerende når østrogennivået faller, dette kan derfor resultere i en økt talgproduksjon og gi voksenakne. Retinolen demper denne talgproduksjonen og er derfor fordelaktig. Retinolen har også en dokumentert effekt på aldringstegn, gir glød, reduksjon av pigmenteringer og gir en styrket hudbarrieren ved bruk over tid. 

Antioksidanter bekjemper også aldringstegn ved å redusere nedbrytningen av kollagen og elastin, i tillegg til å ha mange andre fordeler slik som å redusere pigmenteringer og inflammasjon og rødhet i huden.

Det siste og kanskje aller viktigste produktet er en UV-faktor som beskytter huden for UV skader og aldringstegn. Bruk denne året rundt, uansett hvordan været er ute. UVA strålene er til stede selv om solen ikke skinner.  

Det er med andre ord ikke for sent å starte med hudbevarende behandlinger og produkter etter fylte 50 år. Er du i tvil om hva som er best for deg, ta kontakt med oss så kan vi skreddersy et program for deg.

 

// Kosmetisk sykepleier Amalie

Rull til toppen