Lårplastikk

Er du plaget med lår som gnisser eller gir ubehag? Dette er du ikke alene om! Mange opplever å få gnagsår på innsiden av lårene, særlig når det er sommer og temperaturene er på sitt høyeste. Dette kan blant annet skyldes hudoverskudd!

Hudoverskudd oppstår ofte når man gjennomgår et større vekttap eller en større fettsuging. Selv om huden trekker seg noe tilbake selv, etterlates det ofte et hudoverskudd. Det er dessverre ikke mulig å trene bort hudoverskudd, men det finnes ulike behandlinger du kan benytte deg av.

Vi på Nordstrandklinikken tilbyr disse behandlingene for å fjerne hudoverskudd:

  • Lårplastikk
  • Fettsuging av mindre hudoverskudd

Hvilken behandling du trenger, avhenger av ditt unike tilfelle. På konsultasjon hos oss på Nordstrandklinikken vil vår kirurg vurdere din situasjon og gi deg sine anbefalinger. 

Fjerning av hudoverskudd med lårplastikk

Dersom du er plaget med større mengder hudoverskudd som ikke trekker seg tilbake, kan det være nødvendig å fjerne huden med lårplastikk. Lårplastikk er et kirurgisk inngrep der overflødig hud fra lysken til kneet fjernes. 

Ofte har pasienter en kombinasjon av hud- og fettoverskudd. Det kirurgiske inngrepet kombineres derfor ofte med fettsuging av innside lår. Fettsugingen foretas gjennom små hull i huden som etterlater ubetydelige arr.

Dette bør du tenke på før operasjonen

Vi på Nordstrandklinikken ønsker at du skal unngå komplikasjoner i den grad dette er mulig. Derfor anbefaler vi at du konsulterer med oss, slik at vi kan vurdere din helsetilstand før en eventuell operasjon.

Dette skjer etter operasjonen

Lårplastikk etterlater et arr på innsiden av lårene og i lysken. Arrets lengde varierer, avhengig av hvor mye hudoverskudd som er fjernet. Vi syr med sting i flere lag, og disse løser seg opp selv.

Etter operasjonen må du bruke kompresjonstøy døgnet rundt i tre uker, og deretter på dagtid i ytterligere tre uker. Dette vil sikre at resultatet blir best mulig.

Fettsuging av mindre hudoverskudd

Tror du at trenger en mindre omfattende behandling enn lårplastikk? Dersom du har et moderat tilfelle av hudoverskudd, kan det faktisk være nok å kun fettsuge innside lår. Huden vil da trekke seg noe tilbake.

På konsultasjon hos Nordstrandklinikken vil vår kirurg vurdere hvilken behandling som er best i din situasjon.

Her kan du lese mer om fettsuging.

Kom til oss for en uforpliktende konsultasjon

For at vi skal hjelpe deg med å avgjøre hvilken behandling du skal ha, er det viktig at du

kommer til oss for en konsultasjon.

På Nordstrandklinikken vektlegger vi grundig kartlegging av din tilstand og motivasjon for

behandlingen. Ved konsultasjon setter vi av god tid til å lytte til deg, slik at vi kan forstå

dine ønsker og behov best mulig. Slik kan du være trygg på at du alltid vil få riktig og

effektiv veiledning hos Nordstrandklinikken.

Her kan du bestille konsultasjon hos oss.

Se prisliste for plastikkirurgi her.

Velkommen til Nordstrandklinikken!

Rull til toppen