Rynkebehandling og botox

Botox som rynkebehandling er det mest utførte behandlingen både i Norge og USA. Botox sprøytes inn i utvalgte små ansiktsmuskler for å glatte ut rynker. 

Hvordan virker Botox?

Toksin blokkerer nerveimpulser til små ansiktsmuskler og hindrer at disse trekker seg sammen. På denne måten blir den overliggende huden glatt og uten rynker. Toksin virker kun på de spesifikke musklene som behandles og ikke på de nærliggende muskelgruppene. Etterhvert som vi blir eldre, får vi mer linjer og rynker i ansiktet. Rynker og linjer kommer med tiden fordi musklene i ansiktet trekker seg sammen.

Det rynkereduserende middelet som brukes inneholder Botulinum- toxin type A. Dette toxinet kommer fra clostridium botulinum bakterien. Botox ble godkjent av FDA i 1989 og har også vært brukt som rynkebehandling i USA i ca. 15 år. Dette er en av de estetiske  behandlingene som det utføres mest av i USA og Norge. I svært små fortynnede doser kan toksinet sprøytes inn i utvalgte små ansiktsmuskler for å midlertidig redusere deres kraft og glatte ut rynker.

Behandlingsområder:

  • Sinnarynker
  • Kråketær
  • Linjer i pannen
  • Løfting av øyenbryn
  • Svettebehandling av armhuler, føtter og hender
  • Migrenebehandling
  • Tanngnissing
  • Bunnylines
  • Gummysmile
  • Migrenebehandling

Hva er fordelene med behandlingen?

Det finnes flere fordeler med dette. De vanligste fordelene er følelsen av et mer våkent blikk, og at man ikke kjenner på spenninger i hodet etter å ha brukt mye pannemuskler.

De vanligste områdene vi behandler er sinnarynken, linjer i pannen og rundt øynene. I disse områdene bruker vi mye muskelkraft som over tid kan resultere i at linjene setter seg permanent i huden til tross for at du ikke bruker muskelen. Behandling med botox kan redusere overdreven svette i eksempelvis håndflater eller under armene. Botox kan kan også redusere migrene og tanngnissing. 

Hvordan utføres behandlingen?

Om man ønsker botox-behandling kan man komme på en konsultasjon hos sykepleier eller booke behandling direkte. Du vil snakke med sykepleier å få veiledning og informasjon om hva slags resultat du kan forvente.

Vi tilpasser behandlingen til ditt ansikt og dine behov. Toksinet injiseres med en engangssprøyte med en svært tynn spiss. Det er lite ubehag med behandlingen, da nålen er så tynn. Behandlingen tar fra 10-20 minutter avhengig av hvor mange områder man ønsker å behandle. Vi setter alltid av 30 minutter til selve behandlingen, slik at man får god tid til å snakke sammen.  

 

Er det ubehag under behandlingen?

Det er lite ubehag med behandlingen, da nålen er så tynn. Botox injiseres med en engangssprøyte med en svært tynn spiss.  Behandlingen tar fra 10-20 minutter avhengig av hvor mange områder man ønsker å behandle.

Hva skal jeg tenke på etter behandlingen?

Man kan gjenoppta daglige gjøremål direkte etter behandlingen. De første 24 timene bør man ikke gni eller massere området som er behandlet. Trening er heller ikke anbefalt før 24 timer etter behandlingen.

Er det noen bivirkninger?

Uønskete bivirkninger ved bruk av botox er imidlertid svært sjeldne. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten blodutredelse på innstikksstedet. I sjeldne tilfeller kan behandlingen gi en svekkelse av nærliggende muskler, fordi effekten er forbigående er også bivirkningene forbigående. Det er frem til i dag ikke rapportert om varige mén etter behandling med botox.

Hvor lenge varer effekten av botox-behandlingen?

Etter injeksjonen tar det 2-3 dager før Botox begynner å virke og inntil 14 dager før man får full effekt. Effekten varer fra 3-5 måneder etter første behandling. For å vedlikeholde optimal effekt bør man beregne å gjenta injeksjonene 2-3 ganger pr. år.

Forholdsregler ved Botox-behandlinger

Vår aldersgrense er 18 år. Vi behandler heller ikke gravide eller ammende.

Kombinasjonsbehandlinger:

Botox kan kombineres med andre kosmetiske behandlinger for å få best mulig resultat, for eksempel laser, Restylane og hudprogram. Botox kan være et verdifullt supplement til små plastikk kirurgiske inngrep som øyelokksoperasjoner.

Hyperhidrose behandling med botox mot overdreven svette

Overdreven svette, som kalles hyperhidrose, er en ganske alminnelig tilstand. Det gir ofte sjenerende problematikk som svettelukt og flekker på klærne. Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering, men hos noen fungerer ikke denne reguleringen slik den skal – og man svetter mye mer enn normalt. Behandling med botox vil blokkere nerveimpulsene til svettekjertlene og hindre at disse skiller ut svette. Effekten av botox vil kun merkes på det injeksjonsområdet og ikke andre steder på kroppen.

Hvordan utføres botox-behandlingen ved overdreven svette?

Botox injiseres via en sprøyte i armhulen. Man må regne med flere stikk, men man kan dra tilbake på jobb etter behandlingen.

Effekten varer i  3-6 måneder. Etter dette vil svettekjertlene begynne å gjenvinne sin funksjon, behandlingen må derfor gjentas. 

Er det noen komplikasjoner med botox som svettebehandling?

Det er minimalt med bivirkninger etter en botox-behandling. Man kan bli litt øm på injeksjonsstedet, og det kan svi noe med påføring av såpe og deodorant.

Toksin i masseter / Botox-behandling mot tanngnissing og anspent kjeve

Tanngnissing, også kalt Bruxisme, er noe som rammer mange. Bruxisme kan gi skader på tenner, hodepine og smerter i nakken. Dette innebærer at man biter sammen tennene, eller gnisser tenner enten om natten eller i våken tilstand. Ved mye tanngnissing vil også kjeven få en mer maskulin og bred form, med sterk tygge muskel.

Botox er en nervegift som benyttes som medisin. Virkningen av medisinen er at den hemmer nervesignalene som forsyner muskulaturen i området hvor den injiseres. Botox i masseter muskelen kan også brukes hvis man ønsker en mer oval og feminin look. Når man injiserer botox i masseter muskelen reduserer man aktiviteten og muskelen vil bli mindre.

Hvordan utføres behandlingen?

Selve behandlingen med botox tar vanligvis bare noen få minutter. Det injiseres botox med en tynn nål i området som skal behandles.

Hvor lenge varer resultatet?

Det varierer noe hvor lenge effekten av botox-behandlingen varer, men i gjennomsnitt varer den ca 3-6 måneder ved første behandling. Du vil kunne spise som normalt, men muskelen mister noe av sin styrke. Dersom du ønsker vedvarende effekt må du derfor gjenta behandlingen med visse mellomrom. Dersom du gjentar behandlingen er det vanlig at effekten varer noe lengre mellom hver behandling.

Er det komplikasjoner med botox-behandling ved tanngnissing og spent muskulatur?

Botox anses som en trygg behandling med lav risiko for alvorlige komplikasjoner. Under prosedyren vil  det injiseres botox mot tyggemuskulaturen (masseter muskulaturen) slik at denne svekkes noe. Man kan gå tilbake på jobb rett etter behandling, men bør avstå fra fysisk trening samme dag.

Rull til toppen