Hva er panneløft?

Noen mennesker får for tidlig aldrende utseende i form av nedsunkne øyebryn, ”sinna rynker” mellom øyenbrynene, flere rynker i pannen eller får ”strengt ansiktsuttrykk”.

Panneløft medvirker til løfting av øyenbrynene og glatter ut rynkene.

Dersom øyenbrynene er sunket nedenfor kanten av øyehulen, gir dette et overskudd av hud på øvre øyelokk.

Panneløft eller øyelokkplastikk?

Mange pasienter kommer ofte med forespørsel om øyelokkplastikk når det riktige å gjøre er et panneløft.

I noen tilfeller kan være aktuelt med panneløft kombinert med øyelokkplastikk. Dette tas det stilling til ved en eventuell konsultasjon.

Faktorer som bidrar til tidlig aldring

Røyking, stress, å utsette seg for sollys, moderat til kraftig overvekt, overforbruk av alkohol og dårlig kosthold er noen av faktorene som ikke bare akselererer aldring, men også øker komplikasjonsrisikoen og dermed minsker muligheten for å få et vellykket kosmetisk resultat av panneløft.

Det er derfor i forkant av en slik operasjon viktig at man retter på forholdene slik at resultatene blir optimale.

Du får en grundig konsultasjon for å vurdere om det er nødvendig å kombinere panneløft med øyelokkplastikk. For å få et optimalt resultat, og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor.

Hvis du røyker, må du slutte å røyke minst 1 uke før operasjon, og også avstå fra røyking i 2 uker etter.

Hvordan utføres panneløft?

Panneløft gjøres gjennom et snitt i hårfestet under lokalbedøvelse og sedasjon (smertestillende og beroligende medisiner).

Deretter frigjør man underhuden mot øyenbrynene, der den ekstra huden fjernes og resterende hud syes til hårfestet slik at arret blir så lite synlig som mulig.

Vi lukker såret med sting som må fjernes etter 7 dager. Panneløft kan gi grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør man vente ca 6 uker med.

Informasjon om arr

Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden blekner og mykner de.

I sjeldne tilfeller blir arrene brede og godt synlige fordi dette er avhengig av personens egne nedarvede egenskaper.

Etter operasjonen

Vi anbefaler derfor at du teiper arrene i et par måneder etter operasjonen. Pannebandasje må du bruke i 6 uker etter operasjon.

Uforpliktet konsultasjon 

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Vi vil kunne gi deg kvalifiert informasjon om alle de ulike behandlingene, og i samråd med deg finne ut hvilken behandling som passer best til deg og din forventninger. 

Du kan bestille en uforpliktet konsultasjon her.

Rull til toppen