Hva er fettsuging?

Mange har uønsket fett som man ønsker å bli kvitt. Noen områder er vanskelige å trene bort, og uheldige fettansamlinger kan skyldes livsstil, arvelige eller hormonelle forhold. Fettsuging er ikke et alterantiv til slanking og egner seg kun til områder med lokalisert fett ansamlinger.

Et varig resultat

Ved fettsuging fjernes fettet permanent og opprettholder man samme vekt etterpå operasjonen vil resultatet være varig. 

Vanlige områder å fettsuge:

  • Mage
  • Flanker
  • Innside og utside lår
  • Innside knær
  • Overarmer
  • Ryggputer
  • Innside knær
  • Hake
  • Under kjevelinjen
  • Bryst hos menn.

Magen er et av de vanligste områdene å fettsuge. Dersom det er endel løs hud (magen) vil det kunne bli mer løs hud etter fettsuging og inngrepet bør da kombineres med bukplastikk, (enten full eller mini bukplastikk).

Fettsuging hos kvinner

Ved fettsuging hos kvinner er man opptatt av å få en timeglass formet figur, med tanke på konturering av midje og hofter. Hos kvinner kan også fettransplantasjon anbefales da man kan flytte fett fra et område til et annet område som f.eks. mage og midje til bryst.

Fettsuging hos menn

Magen eller bryst er det vanligst å fettsuge hos menn da de oftest ønsker å få frem kontur på pectoralis muskelen eller magemusklene.

Har man tegn til gynekomasti og kjertelutvikling kan det tas ut gjennom et lite snitt ved brystvorten samtidig.

Bedøvelse

Ved fettsuging settes det inn store mengder væske med bedøvelse og adrenalin og man bruker egnede fettsugingskanyler og et sug for å få bort fettet. 

Etter operasjonen

Hos de fleste trekker huden seg fint tilbake etter en fettsuging men har man mye hudoverskudd bør man vurdere å samtidig gjøre et kroppsformende inngrep, se egne artikler om dette. På konsultasjon vil man få vurdering av erfaren plastikkirurg hva som er best i ditt tilfelle.

Etter operasjonen skal man benytte kompresjonsplagg døgnet rundt i 2-3 uker og like lenge på dagtid etter dette, avhengig av hvilket område som fettsuges. Dette gir et jevnere resultat og at man unngår væskeansamling. Det er små innstikk med sting som som faller av seg selv. 

Uforpliktet konsultasjon 

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Vi vil kunne gi deg kvalifiert informasjon om alle de ulike behandlingene, og i samråd med deg finne ut hvilken behandling som passer best til deg og din forventninger. 

Du kan bestille en uforpliktet konsultasjon her.

Rull til toppen