Velkommen til Nordstrandklinikken

Om du har hengende eller asymetriske bryster og vurderer å gjøre noe med det. Anbefaler vi
at du tar kontakt med oss for en uforpliktende konsultasjon.

Dr. Alexander Vigen har lang erfaring innen brystkirurgi og kroppsformende kirurgi.

Mange kvinner oppsøker oss for et brystløft etter vektnedgang eller etter de har ammet barn. Noen mennesker kan (også i yngre alder) oppleve asymmetri. Dersom man er plaget med hengende bryst, vil det oftest være avgjørende å først gjenopprette en rund og mer spenstig form på brystet. I mange tilfeller har man mistet mye volum og særlig i øvre pol som kan korrigeres med samtidig eller senere innleggelse av implantat. Kombinasjon av brystløft og protese kan være aktuelt om brystet henger mye eller om man ønsker mer fylde i brystet i tillegg til løftet. 

Mindre heng kan noen ganger korrigeres med løft og andre ganger korrigeres med anatomiske proteser som løfter nedre pol, som avhenger av utgangspunkt, ønsket størrelse og volum, samt ønske om form. Dersom brystvorten henger tydelig nedenfor folden trengs brystvorten og løftes opp og brystet strammes opp. Noen begrep som benyttes som betyr det samme: brystløft, mastopeksi, (engelsk: mastopexy, uplift).

Hvordan utføres et brystløft?

Brystløft utføres ved at man vanligvis strammer opp og fjerner den overflødige huden, flytter på brystvorten og former kjertelvevet.

Et brystløft er en operasjonsteknikk  som løfter brystvortene og omformer brystet til et høyere punkt på brystveggen. Enten man har medfødte slappe bryster eller om brystformen ganske enkelt endret seg og falt ned på grunn av alder, vektendringer eller graviditet, vil et brystløft bidra til å revitalisere brystene, gi en rundere og mer spenstig form, og gjenopprette en mer ungdommelig kontur til overkroppen.

Under konsultasjonen vil Dr. Vigen spørre deg nøyaktig hva du ønsker og hva det er du ikke liker med brystene dine, og vil lage en behandlingsplan for å hjelpe deg med å oppnå ønsket brystform. Dette kan innebære brystløft alene eller brystløft med implantat dersom det er behov for å erstatte tapt brystvolum.

Dr. Vigen har jobbet som overlege med brystrekonstruksjoner i mange år og vært på mange kongresser og besøk rundt omkring i verden og tar hjem de siste behandlingsmetodene. Det er viktig å forstå viktigheten av å gi minst mulig iøynefallende snittlinjer. En av måtene å gjøre dette på er ved å velge riktig snitttype for hver individuelle anatomi. De tre typene snitt som brukes for et brystløft er:

NØKKELHULLSSNITT (Lollipop teknikk):

Dette er det vanligste snittet og begynner med et periareolar snitt og går deretter vertikalt fra bunnen av areola til bunnen av brystet for å rotere kjertelvevet fra hver side.

ANKERINNSNITT:

Dette snittet følger samme bane som et nøkkelhullssnitt, men løper også horisontalt langs brystbrettet i begge retninger en kort avstand dersom det er et hudoverskudd her.

PERIAREOLÆRT SNITT:

Periareolar snittet brukes ikke like ofte, men går rundt brystvorten og arret legges helt inntil for å gjøre det minst mulig synlig. Selv om dette snittet kan gi svært god arrheling, kan det også forstyrre melkekanalene og kjertlene, noe som kan påvirke din evne til å amme i fremtiden.

Etter å ha gjort snittene, vil Dr. Vigen deretter omforme brystvevet for å skape et rundere, fyldigere bryst, samtidig som han løfter brystvorten til en høyere posisjon på overkroppen, og gjenoppretter en friskere, yngre profil.

Arr

En av de vanligste bekymringene for kvinner som søker brystløft er arrene. Realiteten er at hver kirurgisk prosedyre kommer til å etterlate et slags arr. Det er en trade off for å få løftet brystet og fjerne overflødig hud. Med god plastikkirurgisk teknikk og nyere arrbehandlingsmetoder kan arrene bli nesten usynlige. Arrene som regel går rundt brystvorten og ned til folden, av og til også i folden dersom det er hudoverskudd her.

 

Brystløft med implantat 

Når det ikke er nok ønsket volum i det hengende brystet kan det være behov for å legge inn et implantat (en protese) ved brystløft.

Dette avklares under en grundig konsultasjon der man tar hensyn til det resterende brystvolum samt dine ønsker. (Se brystløft kombinert med brystprotese).

Forberedelse før brystløft kirurgi

Som ved enhver større operasjon, bør alle medisiner og kosttilskudd som forårsaker økt blødningsrisiko stoppes 2 uker før operasjonen. Se vår liste over medisiner og kosttilskudd du bør unngå. Som alltid, sørg for å sjekke med legen din før du slutter med medisiner.

Tilheling og recovery etter brystløftkirurgi

Det er normalt å føle litt sårhet og følsomhet de første dagene etter brystløftoperasjonen. Du kan også ha noen områder med nummenhet, men disse vil gradvis bedres med tiden. De fleste kvinner bør planlegge å ta av minst en uke fra jobben. Etter operasjonen må du avstå fra all streng aktivitet de første 2 ukene, og du bør ikke løfte noe tyngre enn 5-10 kg.

Du kan begynne å utføre lett trening 2 uker etter operasjonen, men bør unngå brystøvelser som push-ups. Du kan begynne mer intens trening etter 4 uker, og kan gjenoppta full aktivitet 6 uker etter operasjon. De fleste kvinner kan se sine endelige brystløftresultater innen 2 til 4 måneder, men arr kan ta opptil et år før de gror helt og blekner.

Brystløft før og etter bilder

Vi har dessverre ikke lov i Norge til å vise før og etter bilder på nett som informasjon, men man kan få se mange bilder av pasienter som har godkjent det på konsultasjon. Det vil hjelpe deg med å forstå de ulike alternativene dine og gjøre deg i stand til å sette realistiske mål for ditt eget kirurgiske utfall.

3D visualisering av brystløft

Ved konsultasjonen kan man få utført en 3D visualisering av hvordan det vil se ut med brystløft, samt med ulike typer implantater.

Uforpliktende konsultasjon 

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Vi vil gi deg kvalifisert informasjon om de forskjellige behandlingene, og finne ut hvilken behandling som passer best for deg. 

Dersom du ønsker å lese mer om ulike type brystoperasjoner, da dette kan bidra til å forstå forskjellene bedre – kan du se nærmere på disse lenkene:

For å få kvalifisert informasjon og svar på dine spørsmål, anbefaler vi alltid å ta kontakt med oss for og avtale tid for en uforpliktende konsultasjon. 

 

Referanser:

https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/breast-lift

https://www.webmd.com/beauty/mastopexy-breast-lifting-procedures

Rull til toppen