Hvordan virker Soprano Ice?

Energien fra laserstrålen varmer opp fargepigmentet i håret og hårroten, slik at hårroten ødelegges. Laserbehandlinger egner seg best for brunt eller svart hår, da det inneholder mest pigment. Soprano Ice kjøler ned huden, samtidig som den gradvis varmer opp hårroten. Det er derfor at behandlingen er nærmest smertefri, i motsetning til mange andre lasere og hårfjerning med IPL. Man får heller ikke den helseskadelige røyken som ved andre hårfjerningslasere.

Hvordan foregår en behandling?

2-3 uker før behandlingen skal du unngå solarium og overdreven soling, da dette kan øke risiko for midlertidig pigmenttapp etter behandlingen.
Når du kommer til behandling er det er viktig at området er nøye barbert. Om nødvendig fjernes hår som vises med barberhøvel. Huden smøres in med ultralydgele og behandlingshodet beveges over behandlingsområdet. Under behandlingen får du på deg beskyttelsesbriller for å beskytte øyne mot laserstrålene.

Hvilken effekt kan jeg forvente?

Soprano Ice er kjent for sine gode resultater. 10-25% av hårene forsvinner etter hver behandling. Første resultatet ser man etter 6 uker, da hårene vokser tregere etter behandlingen, før de detter av. Til slutt kan man forvente ca 90% permanent reduksjon.
Alle hår har en livssyklus med 3 forskjellige faser. Bare hår i vekstfasen har nok pigment i roten til å bli fjernet permanent med en behandling. Det er derfor at det trengs flere behandlinger for å få en reduksjon på 80-95%.

Hvor ofte må jeg behandles?

Avhengig av hudtype og hårtype trenger hvert området å behandles 5-8 ganger. Ansiktet kan behandles hver 6. uke, mens resten av kroppen vanligvis behandles hver 2.-3. måned. Har du mørk hudtype kan du trenge flere behandlinger.

Hvilke områder kan behandles?

Alle områder med uønsket hårvekst. Populær er legger, armhulene, bikiniområdet, ansikt og rygg.

Hvem kan ikke behandles?

Vi behandler ikke gravide og ammende. Lys og grå hår kan ikke behandles. Har du mørkere hud, så er det ikke noe problem for behandling med diode laser.

Er det komplikasjoner eller bivirkninger?

Etter behandlingen kan huden være rød og det kan være litt hevelse rundt hårsekkene. Dette går vanligvis over på noen minutter, men kan noen gang vare noen timer til 1 dag. Midlertidig pigmenttap forekommer i ca 1%. Dette kan forebygges ved å ikke sole seg i ukene før eller etter behandlingen

Hva skal jeg tenke på etter behandlingen?

Du kan gjenoppta arbeid eller andre daglige gjøremål umiddelbart. Du bør unngå solarium og overdreven soling i 2 uker etter behandlingen.

Rull til toppen