Noen pasienter ønsker å bytte til større eller mindre protese, og samtidig utføre en hudoppstramming. Mens andre ønsker å fjerne protesene sine fordi de ønsker mindre bryster, eller fordi man har blitt eldre og ikke ønsker å ha proteser lenger. Vi forklarer litt om Fjerning av protese med kapsel eller Skifting av protese på denne siden. Om du ønsker å komme på konsultasjon, er du velkommen til å ta kontakt med oss! 

I noen sjeldne tilfeller kan man få kapseldannelse som kan være ømt og ubehagelig, og kan føre til at man ønsker enten spalte kapsel og legge inn nye implantater eller å fjerne protesene.

Eldre proteser

På eldre proteser kan det også forekomme ruptur. 

Amming

Ammeevnen ødelegges ikke av brystforstørrelse, og heller ikke muligheten til mammografiundersøkelse.

Operasjonen øker heller ikke forekomsten av brystkreft.

Rapportene om mulige skadevirkninger av silikon er ikke blitt vitenskapelig bevist. Allikevel henvender pasienter seg allikevel noen ganger ift dette og ønsker å fjerne proteser.

Man benytter tidligere arr, og tar da ut protese med omkringliggende kapsel samtidig. Vi lukker såret med sting som løser seg opp av seg selv. I noen tilfeller legges det inn dren (rør) som fjerner blod og væske fra sår området under huden. Disse fjernes vanligvis dagen etter ved første kontroll. 

Etter operasjonen

Etter du har utført fjerning av protese med kapsel eller skiftet protese, anbefaler vi at fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør vente til ca. 3-4 uker etter operasjonen. Vi anbefaler at du teiper arrene i et par måneder etter operasjonen for penest mulige resultat.

Uforpliktet konsultasjon 

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Vi vil kunne gi deg kvalifisert informasjon om alle de ulike behandlingene, og i samråd med deg finne ut hvilken behandling som passer best til deg og din forventninger. Du kan bestille en uforpliktet konsultasjon her.

Dersom du ønsker å lese mer om Nordstrandklinikken, er du velkommen til å lese disse artiklene:

Om du vil se nærmere på noen andre behandlinger:

Velkommen til Nordstrandklinikken!

 

 

Rull til toppen