Hva er Dermapen og hvordan virker det?

Dermapen er en avansert form for microneedling som brukes til hudforbedring. Den består av mange små nåler som lager små hull i huden og danner millioner av kanaler. Samtidig tilsetter man ulike typer serum med aktive ingredienser som dermed penetrerer bedre ned i huden og gir hudforbedring, faktisk så mye som 80% bedre penetrasjon ned i dermis (lærhuden) og gir næring til og forbedret epidermis (overhuden). Disse mikrokanalene i huden stimulerer til reparasjon og ny cellevekst. Resultatet er økt kollagenproduksjon i huden, det sammenliknes med effekten av en laserbehandling.

Det kan være effektivt å kombinere Dermapen med andre behandlinger. Både i kombinasjon med skreddersydde hudprogram for hjemmebruk, men også med ulike peelinger, mesoterapi, alt etter hudtilstand og ønsket resultat.

Microneedling er også kalt percutaneous collagen inducion (PCI) eller collagen induction therapy (CIT), som på norsk oversettes til kollagenindusert terapi. Måten dette gjøres på er å lage mange små kanaler i huden ved hjelp av et verktøy med nåler som vi kaller Dermapen. Dette vil stimulere huden til en arrløs og regenererende tilheling. Ved å tilføre tilpassede ingredienser topikalt vil de kunne penetrere dypere. 

Dermapen har engangsnåler og er dermed helt steril.

Hvilke områder kan man behandle?

Dermapen brukes i hele ansiktet, kropp, hals og hender. Noen av indikasjonene Dermapen kan behandle er:

  • Gusten og grå hud
  • Store porer
  • Strekkmerker
  • Rynker, linjer
  • Slapp ujevn hud
  • Arr og kvise arr

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Dette er individuelt og avhenger av hvilken hudtilstand vi behandler. Hvor mange behandlinger som er nødvendig varierer noe fra person til person, men normalt kan du forholde deg til dette: 

  • Generell hudforbedring: normalt 4-6 behandlinger med 4-8 ukers mellomrom
  • Kvise arr: Fra 6 behandlinger med 6-8 ukers mellomrom
  • Strekkmerker: 4-8 behandlinger med med 6-8 ukers mellomrom

Hvor lang tid vil det ta før jeg kan se resultater?

Du vil som regel kunne se forbedring allerede etter første behandling. Mer langvarige resultater har med hvor lang tid cellefornyelse tar (ca. 32 uker). Om det er dypere linjer eller arr vil man kunne se synlig endring etter 2-3 til 6 måneder etter behandling. Hudens tilstand vil fortsette å forbedres over 6 til 12 måneder etter fullførte behandlinger, spesielt om de kombineres med riktige produkter til hjemmebruk.

Er Dermapen effektivt? 

Behandling med Dermapen er effektivt og trygt for alle hudtyper og hudfarger. For best mulig resultat anbefaler vi alltid at du starter med en kur på tre behandlinger med fire til seks ukers mellomrom. Vi skreddersyr et egnet hudforbedringsprogram for deg.  

Hvilke hudtilstander er Dermapen egnet for? 

Dermapen kan hjelpe de aller fleste hudtilstander. Dette innebærer tørr, kombinert, sensitiv og fet hud. Dersom du har medisinske tilstander ønsker vi gjerne å ta en titt på huden din før vi avgjør om dette er riktig behandling for deg. Ved enkelte medisinske hudtilstander, slik som Rosacea, kan vi vise til gode resultater ved bruk av Dermapen.

Hvilke aktive stoffer benyttes, og hvordan virker det?

Vi benytter tilpassede Dermapen-produkter under behandlingen og starter alltid behandlingen med  hyaluronsyre som en base. Deretter tilsetter vi ingredienser som er mer spisset mot det du ønsker å forbedre eller jobbe med, eksempelvis lysnende eller talgregulerende ingredienser. Denne cocktailen fungerer som en glide, slik at nålene glir lett over huden og de aktive stoffene penetrerer dypere ned i huden. Mikrokanalene som dannes, stimulerer reparasjon og ny cellevekst – resultatet er økt kollagenproduksjon og en forbedret hudtilstand.    

Er behandlingen smertefull?

Ved bruk av de korte nålhodene er behandlinger med Dermapen relativt smertefritt. Behandlinger som krever bruk av nålhoder lengre enn 0,5mm kan kreve bruk av bedøvelseskrem 15-40 minutter før behandling. Dette vil føre til at behandlingen blir tilnærmest smertefri. Det er ikke nødvendig med bedøvelse da det er en relativt rask behandling. Vi har mulighet til å gi bedøvelse i form av krem om man ønsker det.

Er det nedetid etter behandling?

Generelt er det lite nedetid men du kan være rød i huden 12-48 timer etter behandling. Du kan gå tilbake til daglige aktiviteter rett etter behandling. Etter behandlingen kan huden føles litt rød, varm og sår i 1 – 3 dager. 

Kan jeg bruke sminke etter behandling?

Etter behandling med Dermapen vil du bli varm og lett til medium rød. Dette vil roe seg etter et døgn, og du kan bruke sminke. Første døgnet etter behandlingen anbefales ingen makeup, og ingen fysisk tung trening. 

 

Hva bør jeg ta hensyn til før behandling med Dermapen?

Huden må være hel og frisk før behandling og ikke solbrent. Hudkrem med aktive virkestoffer avsluttes en uke i forveien. Du må ikke være gravid eller ammende, og du må ikke gå på isotretonoin. Du kan ta behandling hele året, men det er viktig å bruke høy solfaktor og beskytte huden når du tar Dermapen om sommeren. 

 

Hvordan kan jeg komme i gang?

Under ditt første møte med oss vil vi kartlegge din hudtilstand, slik at vi kan se om behandling med Dermapen er best egnet for deg. Vi vil se på hvilke forventninger og ønsker du har, slik at vi sammen kan komme frem til hvilken behandling du bør ta. Det settes av god tid til deg, slik at du får anledning til å stille alle spørsmålene du måtte ha. På Nordstrandklinikken er vi opptatt av at du får en trygg og god opplevelse – og at du er fornøyd med resultatet.
 

Rull til toppen