Store og tunge bryst vil hos mange kvinner gi nakke- og skulderplager. Andre har store bryst som henger og ønsker de mindre og med et betydelig løft. I mange tilfeller vil bryste henge mye og det kan vel så mye være å forme brystet, og reduksjonen kan være av mindre karakter. Dette er individuelt og må vurderes ved konsultasjon. Brystløft og brystreduksjon er to sider av samme sak, man former brystet til et pent rundt bryst og tilpasser volumet av brystvev til ønsket størrelse.

Store bryst kan gi nakkeplager

Dersom man har mye nakkeplager eller opplever tunge bryst opplever man som regel betydelig bedring ved å fjerne 300-500 g eller mer per side. Ved en brystreduksjon fjernes alt ifra 200 g til 1,5 kg per bryst avhengig av størrelse. Fjerner man mindre vil det være å karakterisere som et brystløft. Dette må vurderes utifra hvor mye plager man har, ønske om størrelse etter operasjonen og utgangspunktet. Det vanligste ved brystreduksjon er å fjerne mellom 300-800 g. 

Brystreduksjon vil fjerne ubehaget som hviler på de med for store bryster. Reduksjonen og operasjonen kan fjerne rygg- og skuldersmertene man har fått som resultat av store bryster.

Kvinner kan amme

Nyere opersasjonsmetoder gjør at kvinner ikke mister muligheten til å amme etter operasjonen. 

Kombinasjon med fettsuging

I mange tilfeller kombinerer man brystreduksjon med fettsuging, særlig av flankene.

Det kan også være aktuelt om det er gjort brystreduksjon tidligere eller om brystet har lite heng av hud og mye fettvev. Man bruker enten vertikal teknikk eller omvendt T teknikk, som tilpasses hver og en pasient.

Vi hjelper deg

På konsultasjonen vurderer man hva som skal gjøres, hvor mye som bør fjernes, hvilken cup størrelse man sikter på å sitte igjen med, og forklarer om inngrepet og forløpet etterpå.

Etter operasjonen

Vi syr med sting som løser seg opp selv og legger på teip og kompresser utenpå. Ved større reduksjoner kan man legge dren men som regel trenger man ikke dette.

Man bør ofte være borte fra jobb i ca. 1 uke, kan være noe kortere om det er kontorjobb og lengre om det er fysisk jobb.

Man skal ikke dusje før etter 4 dager på brystene, men dusje resten.

Man bør avstå fra trening de første 4 ukene etter operasjonen.

Det er lite smerter etter brystreduksjon, men man får resepter på smertestillende som man tar etterpå.

Man skal bruke en kompresjons BH døgnet rundt i 4 uker og 4 uker på dagtid etter operasjonen. Det er lurt å teipe så lenge som mulig med Micropore teip. 

Arr

Arrene vil i begynnelsen være litt synlige, men etter noen måneder vil disse arrene forsvinne,

De er heldigvis plassert på svært beskjedne områder, slik at de ikke synes i etterkant.

Arr rundt brystvorten trenger ikke være en bekymring, og som nevnt tidligere kan vi utføre en arrkorreksjon inntil et år etter operasjonen.

Uforpliktet konsultasjon 

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Vi vil kunne gi deg kvalifiert informasjon om alle de ulike behandlingene, og i samråd med deg finne ut hvilken behandling som passer best til deg og din forventninger. 

Rull til toppen