Får du rygg- og nakkeproblemer av tunge bryst?

Store og tunge bryst vil hos mange kvinner gi nakke- og skulderplager. Andre har store bryst som henger og ønsker de mindre og med et betydelig løft. I mange tilfeller vil bryste henge mye og det kan vel så mye være å forme brystet, og reduksjonen kan være av mindre karakter. Dette er individuelt og må vurderes ved konsultasjon. Brystløft og brystreduksjon er to sider av samme sak, man former brystet til et pent rundt bryst og tilpasser volumet av brystvev til ønsket størrelse.

Store bryst kan gi nakkeplager

Dersom man har mye nakkeplager eller opplever tunge bryst opplever man som regel betydelig bedring ved å fjerne 300-500 g eller mer per side. Ved en brystreduksjon fjernes alt ifra 200 g til 1,5 kg per bryst avhengig av størrelse. Fjerner man mindre vil det være å karakterisere som et brystløft. Dette må vurderes ut fra hvor mye plager man har, ønske om størrelse etter operasjonen og utgangspunktet. Det vanligste ved brystreduksjon er å fjerne mellom 300-800 g. 

Brystreduksjon vil fjerne ubehaget som hviler på de med for store bryster. Reduksjonen og operasjonen kan fjerne rygg- og skuldersmertene man har fått som resultat av store bryster.

Brystreduksjon i kombinasjon med fettsuging

I mange tilfeller kombinerer man brystreduksjon med fettsuging, særlig av flankene.Det kan også være aktuelt om det er gjort brystreduksjon tidligere eller om brystet har lite heng av hud og mye fettvev. Man bruker enten vertikal teknikk eller omvendt T teknikk, som tilpasses hver og en pasient.

Hvordan blir arr etter operasjon?

Arrene vil i begynnelsen være litt synlige, men etter noen måneder vil disse arrene forsvinne,De er heldigvis plassert på svært beskjedne områder, slik at de ikke synes i etterkant.Arr rundt brystvorten trenger ikke være en bekymring, og som nevnt tidligere kan vi utføre en arrkorreksjon inntil et år etter operasjonen.

Før operasjon

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre. 

Blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende medikamenter og salisylsyrepreparater må ikke brukes 7 dager før operasjon. 

Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom. 

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta.

Operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller. Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke – og piercinger og neglelakk må fjernes. 

Ved operasjonen får du narkose, og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som gjør at det blir mindre smerter.

Tiden etter operasjon

Første døgnet etter operasjon så må man være sammen med en annen person og overnatte nær klinikken. Om man skulle ha spørsmål, så vil vår vakttelefon være bemannet hele døgnet. Samme kveld som operasjon vil også vår plastikkirurg ringe pasientene for å høre hvordan det går, og gi informasjon de måtte trenge. 

Smertemessig så er dette veldig individuelt, varierer fra person til person.

Man vil også denne tiden kunne ta smertestillende som blir skrevet ut på resept man henter ut før operasjon. 

 Etter en uke kan du bevege deg mer, men du bør fortsatt holde deg i ro de to første ukene samt unngå tunge løft. 

Etter en uke vil man komme på kontroll på klinikken.

Hvor lenge må jeg vente med å dra på jobb etter en operasjon?

De som har en stillesittende jobb på kontor eller lignende, kan det holde med en uke borte fra jobb. Dersom du har en jobb med fysisk aktivitet og tunge løft, bør du regne med to uker. Ved kosmetiske operasjoner får man ikke sykemelding, så det kan være greit å planlegge rent praktisk så man får mest mulig ro etter en operasjon. Mange planlegger også dette rundt ferie, for å få en løsning som passer for de.

Hilsen oss på Nordstrandklinikken

 

Rull til toppen