Velkommen til Nordstrandklinikken

Om du har hengende eller asymetriske bryster og vurderer å gjøre noe med det. Anbefaler vi
at du tar kontakt med oss for en uforpliktende konsultasjon.

Dr. Alexander Vigen har lang erfaring innen brystkirurgi og kroppsformende kirurgi.

Mange kvinner ønsker brystløft (Mastopexi) etter vektnedgang eller etter de har ammet barn. Dersom man er plaget med hengende bryst, vil det oftest være avgjørende å først gjenopprette en rund og mer spenstig form på brystet. Ved ønskemål kan man legge inn proteser for å få større volum under samme operasjon. Kombinasjon av brystløft og protese kan være aktuelt om brystet henger mye eller om man ønsker mer fylde i brystet i tillegg til løftet. 

Hvem behøver brystløft (mastopexi)?

Mange som ønsker et brystløft har gjennomgått vektnedgang eller ammet barn.

Noen mennesker kan (også i yngre alder) oppleve assymetri.

Mindre heng kan korrigeres med anatomiske proteser som løfter nedre pol. Dersom brystvorten henger tydelig nedenfor folden trengs brystvorten og løftes opp og brystet strammes  opp. 

Hvordan utføres brystløft?

Brystløft utføres på en lignende måte som brystreduksjon. Dette ved at man vanligvis kun fjerner den overflødige huden, flytter på brystvorten og former kjertelvevet.

Arr

Arrene går rundt brystvorten, eventuelt også vertikalt ned og således blir arrene mindre ved brystløft enn ved brystreduksjon.

Brystløft (Mastopexi) med implantat 

Når det ikke er nok ønsket volum i det hengende brystet kan det være behov for å legge inn et implantat (en protese) ved brystløft.

Dette avklares under en grundig konsultasjon der man tar hensyn til det resterende brystvolum samt dine ønsker. (Se brystløft kombinert med brystprotese).

Uforpliktet konsultasjon 

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Vi vil gi deg kvalifisert informasjon om de forskjellige behandlingene, og finne ut hvilken behandling som passer best for deg. 

Dersom du ønsker å lese mer om ulike type brystoperasjoner, da dette kan bidra til å forstå forskjellene bedre – kan du se nærmere på disse lenkene:

For å få kvalifisert informasjon og svar på dine spørsmål, anbefaler vi alltid å ta kontakt med oss for og avtale tid for en uforpliktende konsultasjon. 

 

Rull til toppen