Eksfolier deg til en strålende hud – Nordstrandklinikken

Har du eksfoliering som et steg i din hudrutine?

Eksfoliering er et viktig steg til å få en strålende og glødende hud. Mekanismen bak en eksfoliering er å fjerne døde hudceller, stimulere til nydannelse av hudceller og tilrettelegge for at dine etterfølgende steg i hudrutinen har optimale muligheter for å trenge godt ned i huden gi deg et optimalt resultat.

Det finnes flere typer eksfoliering for ulike hudtyper og ønsker. Mekanisk eksfoliering fjerner døde hudceller ved hjelp av små korn som masseres på hudoverflaten. Dette er en fin eksfoliering for en grov hudtype med tekstur. Denne typen eksfoliering etterlater også en deilig følelse av renset hud. (ZO exfoliating polish)

Eksfoliering ved hjelp av enzymer er en mer skånsom metode enn mekanisk. Ved hjelp av enzymer så eksfolieres døde hudceller uten korn og passer godt for en mer sensitiv hud og tørr hud. Dette er også et godt alternativ for deg som er plaget med utbrudd, slik at du ikke skaper mer skade. (ZO Skin Health Enzymatic Peel).

Eksfolier deg til en strålende hud

Kjemisk eksfoliering

En kjemisk eksfoliering går dypere ned i huden ved å påføre syrer. Det finnes ulike syrer som passer til ulike hudtyper og hudtilstander. Dersom du har en høy talgproduksjon og en grad av inflammasjon i huden så bør du se etter en med salisylsyre, også kalt for en BHA syre. Dette er en ingrediens som trenger ned i poren og løser opp talget.(ZO Dual action scrub) Glycolsyre som går under kategorien AHA er en annen flott syre som løser opp døde hudceller og stimulerer til nydannelse av friske og sunne hudceller (Skinceauticals Glycolic 10 Renew Overnight)

Dersom du ikke allerede har et eksfolierende produkt hjemme så vil jeg påstå at dette er noe du faktisk må ha for å oppnå en flott hud. For en sterkere eksfoliering kan du bestille en kjemisk peel i klinikken. Denne vil trenge dypere ned i huden og jobbe mer målrettet på akkurat de utfordringene du har.

Vi har eksfolierende hjemmeprodukter i klinikken, kom gjerne innom for en prat om hva som passer deg.

Ha en strålende dag,

// Kosmetisk sykepleier Amalie

Rull til toppen