Fordeler med Fotona 4D / 5D

Fotona 4D/5D Er en av våre mest populære behandlinger på Nordstrandklinikken.

Mange som kommer til oss ønsker en behandling med god effekt, men som samtidig gir naturlig resultat. Vi bruker Fotona laser som er utviklet for å kunne behandle en rekke ulike indikasjoner og hud utfordringer. Vi kan bla. behandle arr, blodkar, akne og hudoppstramming – I dette innlegget tar vi for oss Fotona 4D/5D – steg for steg!

Hva betyr 4D/5D?

Årsaken til at den heter 4D/5D, er at vi går igjennom ulike steg i behandlingen. 

Fotona 4D/5D er en ikke-kirurgisk behandling, med lite nedetid. Vi kombinerer 2 typer av laser, som går ned i ulike bølgelengder i huden. 

Vi begynner med en konsultasjon

Først vil vi ta en konsultasjon, for å se hvilke forventninger du har. Sammen vil vi legge en plan for en behandling som passer deg og dine mål.

Hvis man er ute etter en behandling som gir hudoppstramming, og en finere hud overflate- så vil absolutt Fotona 4D/5D være det riktige valget for deg.

laserbehandling

Fotona 4D / 5D - steg for steg

Steg 1

Vi bruker først ER: YAG for at styrke opp slimhinner på innside kinn. Den gir en oppstramming på linjer fra innsiden.

Steg 2

Neste trinn bruker vi samme håndstykke med en lavere energi. Du vil nå ha en kjøler som vil dempe ubehag. Dette trinnet vil stimulere kollagen, og strammer opp bindevevet i huden. Denne kan brukes direkte på linjer på nasolabiale folder, i pannen, hals, rundt øyene. Dette steg er trygt å bruke på øyene. 

Steg 3 og 4

Denne delen kalles før tissue tightening, og da bruker vi noe som kalles for Nd:Yag. Denne vil gå ned dypere i vevet og vil stimulere vår hud at produsere kollagen. Kollagen er et protein i huden som brytes ned ved alder og ulike livsstilsfaktorer. Effekten vil være en lang tid etter behandling.

Steg 5

I det siste steget gjør vi en laser peel også så kalles resurfacing. Laser peel tilpasses etter hudtype, og utfordringen vi skal behandle. Hvis det er fine linjer rundt munnen vil vi gå litt dypere og hvis det er porer som er fokusområdet med behandlingen, vil vi ikke gå like dypt. Etter steg 5 vil huden være rød, litt stram og ligne følelsen av å ha  vært i solen litt for lenge.

Vi legger ofte på en c-vitamin serum som kan svi i 2-3 minutter og en reparerende krem. Vi tar alltid på solkrem etter en laserbehandling. I dette steg vil man ha kjøleren som vil dempe ev ubehag og smerter. Huden vil føles jevnere, og den vil forbedre strukturen, dette steg ger en umiddelbar effekt.

Hva kan du forvente av behandlingen?

Du kan forvente at huden vil være tørr og stram dagene etter en behandling. Mange opplever også flassing. Laser med Fotona gir best effekt på de under 65 år, og hvis man har mye overflødig hud kan kirurgi være et alternativ. Det er viktigt å bruke høy solfaktor etter, og før behandling-  samt unngå soling då huden er ekstra ømfintlig. 

Andre laserbehandlinger

Har du spørsmål om våre laserbehandlinger er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe 400 200 60.

Hilsen Malin

Kosmetisk Sykepleier

Rull til toppen